dissabte, 23 de març de 2013

Us avançem l'escrit que sortirà a la revista de l'escola, us aconsellem que el llegiu.


Una de les campanyes publicitàries més controvertides que hem vist darrerament, és la referent al reciclatge dels envasos, la famosa “On vas envàs”.
No entrarem a discutir si la campanya és més encertada o no, el cert és que tothom n’ha parlat, i que ha arribat a tothom, sobretot als nens.
Molts pares ens hem avorrit de sentir la cantarella de la nostra canalla, repetida una vegada i una altra, “encara que siguis de plàstic...”.

De fet els nens tenen com a un fet quotidià el tema del reciclatge ja que des de l’escola mateix se’ls consciencia de la necessitat de gestionar correctament els residus que generem, de manera que moltes vegades són ells, més que les inquietants noies de l’anunci, els que informen els pares d’on s’han de llençar les llaunes de tonyina, les capses de galetes buides o l’oli refregit dels calamars.

Els nois i noies de l’escola també han après que amb material reciclat poder fer manualitats, construir-se les seves pròpies joguines, decorar l’escola per Nadal...

També els pares podem educar els nostres fills en la cultura del reciclatge, fent-los veure que moltes de les coses que llencem tindrien encara possibles usos si les tractéssim adequadament.
Un exemple d’això és el reciclatge dels llibres de text. Els nens han de comprendre que, malgrat que cada llibre serveix per a un curs, aquest no té perquè acabar al contenidor del paper un cop finalitzen les classes. Que els llibres tenen un cost econòmic per a les famílies i un cost ecològic per al planeta, i per tant, s’han d’utilitzar correctament i amb respecte, d’aquesta manera un altre nen els podrà fer servir.

L’AMPA de l’escola fa temps que gestiona el reciclatge dels llibres de text. Fins ara quan se’n feien malbé, gràcies a les subvencions que rebíem de les administracions, els podíem anar substituint, però ara la situació ha canviat molt. Pràcticament no hi ha ajudes, per tant el servei del reciclatge es fa cada vegada més difícil.
Per tot això és molt important que els nens aprenguin a cuidar els llibres, a ser conscients del valor del material que fan servir per a la seva formació, i els pares els hem d’ajudar donant-los exemple. Sabem que els mestres de l’escola també eduquen els seus alumnes en aquesta direcció, d’aquesta manera podrem seguir oferint a les famílies la opció d’estalviar-se uns diners en la compra dels llibres de text.
A més, potser amb els bons hàbits que hauran adquirit els nostres fills, en un futur no s’hauran de fer campanyes publicitàries amb noies clòniques cantant cançonetes enganxoses.AMPA CEIP COR DE ROURE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari: